El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
ÀFRICA I ISMA PÉREZ. Seieu, tanqueu els ulls i deixeu-vos portar

Corria l'any 1994 quan vaig coincidir amb l´Àfrica Pérez en una "tradicional" orquestra de ball de Caldes de Montbui. La veritat és que no sé com hi vaig anar a parar, però sí que sé que aquella coincidència va ser l´inici d´una llarga relació professional i d´amistat. Des-del primer moment vaig quedar completament hipnotitzat per la seva extraordinària i sensible veu i el seu ofici.

Aquesta coincidència ens va portar a treballar junts durant més de quinze anys, en el projecte d'Els Convidats, amb el resultat de cinc treballs discogràfics compartits i un munt de concerts, i posteriorment amb el grup Abrília.

Per altra banda he de confessar que no coneixia aquesta vena artística del seu germà Isma, però he de dir que he quedat gratament sorprès pel seu treball tant sòlid, sensible i creatiu. M´agrada molt i em sento molt identificat amb aquest "mirar enrere i cremar tot el que fa olor de vell per tirar endavant"....

Abrigats per una excel·lent banda de músics de primera línia i independentment del ressò mediàtic que puguin tenir aquestes cançons, amb mi ja tenen un nou seguidor, un company i un amic per sempre.

Ara m´asseuré, tancaré els ulls i em deixaré portar.

Jordi Ribot
Músic i cantant, exmembre i fundador d'Els Convidats

Nascuts a Caldes de Montbui i després de més de trenta anys vivint trajectòries musicals paral·leles, la cantant Àfrica Pérez Chacón i el seu germà Isma, guitarrista, s'han unit en un projecte comú que ha donat com a fruit el disc "Any Zero". Són dotze cançons que es corresponen amb els dotze mesos de l'any amb la intenció de fer una mirada enrere i "cremar tot el que fa olor de vell per poder seguir endavant".

Àfrica Pérez (27-2-1963) alterna des de fa molts anys la seva tasca professional al món de l'ensenyament com a mestra en l'especialitat de música, amb la seva faceta de cantant. Va aprendre solfeig amb el mestre Joan Valls i la resta de la seva formació ha estat autodidacta. A meitat dels anys vuitanta s'estrena com a cantant amb el grup Mala memoria (on coincideix amb el seu germà Isma) i des de començaments dels noranta i fins ara canta amb el grup Slips, una formació de Montmeló que es dedica bàsicament al funky. Amb Slips ha gravat cinc discos; el primer el van enregistrar el 1992 i va ser escollit el "Disc català de l'any". A la segona meitat dels noranta, cantant amb l'Orquestra Mandolina, coincideix amb el guitarrista manresà Jordi Ribot que la invita a col·laborar amb Els Convidats, que llavors era encara un duet format per ell i el Xavier Serrano. A partir d'aquell moment l'Àfrica va passar a ser-ne la seva veu femenina des del 1997 fins la seva dissolució, el 2011 Amb ells va gravar cinc discos. Acabada l'etapa d'Els Convidats, va entrar a formar part del grup Abrília, creat també pel Jordi Ribot. Abrília va tenir una curta trajectòria però suficient per publicar un CD l'any 2012.

Isma Pérez (13-6-1961) és també bàsicament autodidacta tot i que amb estudis a l'Aula de Música Moderna de Vallvidrera i a L'Estudi de Granollers. Des dels vuitanta ha tocat la guitarra en diverses formacions. Primerament va formar part de Mala memoria, on va coincidir amb la seva germana Àfrica i també amb el guitarrista Jordi Pegenaute. Va estar després amb el grup Absenta, amb el qual van gravar un disc, i amb D-Colegas. Als noranta va tocar amb el grup Rumb&Blues i a l'entrada del nou mil·lenni amb Los Míos, amb els que té enregistrat un disc EP. Després d'haver fet algunes músiques per a d'altres grups, fa tres anys va sentir la necessitat d'escriure algunes lletres i va començar per dedicar-ne una a la seva mare. La va titular "Març", i a partir d'aquella va néixer la idea de compondre'n dotze, una per cada mes de l'any i es va gestar el que seria "Any zero". Totes les músiques del disc són d'ell i també les lletres, excepte tres que van ser escrites pel seu amic Jesús Carreras i una altra que és un poema de Joan Vinyoli. Un cop concebut el disc va embarcar a la seva germana Àfrica per posar-hi la veu, l'afecte i la complicitat, i al seu amic Jordi Pegenaute per dirigir la producció musical.

En la seva presentació al Club de la Cançó, Àfrica i Isma Pérez estaran acompanyats per Jordi Pegenaute (guitarra), Joan Andreu Reyes (teclats), Jaume Pascual (baix), Albert Mallorca (bateria) i Josep Andreu Macau (percussions).<<<<