El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
BARS - Sota la màgia de la nit

Sota la màgia de la nit entre cerveses fumejades, de barra en barra, sorgeixen els BARS. Amb 7 discos a l'esquena i 15 anys de trajectòria, els BARS son un grup de rock- blues dels més consolidats en el panorama musical català. La calidesa de la veu de la Montse Llaràs, l'elegància d'en Josep Maria Vilà "Koki", el salvatgisme bluesero d'en Jordi Mourelo, la contundència rítmica del Toni Moya i la seguretat d'en Charlie omplen d'alquímia musical qualsevol escenari. BARS no aprèn la màgia, a darrera de cada instrument hi ha un "Foc al cor" preparat per donar més joc a la il.lusió de tots els qui admirem les seves composicions.
Personalment suposo que, com les olors, la música et transporta directament cap a aquells indrets tan especials de la ment, et fa recòrrer el camí que baixa del record a l'amor, del cervell al cor... Per a mi haver conegut els BARS sempre em transportarà a una època immortal de la meva història... cap a un raconet embruixadament llunàtic del que ells han sigut partíceps que passi al record.
Els Bars son fórmula metafísica en la conjunció de l'art: Escoltar i Sentir, Moure i Commoure.. Espero tota la vida deixar-me arrossegar per la intensitat de viure els moments que ahir no existien, avui són passió i demà seran record...
Gràcies Bars, per haver impregnat de notes melodioses els més purs sentits dels que som somiadors..

Sonia Rico Mainer
Una amiga de Bars

La història de Bars comença l'any 1987 encara que discogràficament no es van estrenar fins l'any 1989. Llavors el grup el formaven Montse Llaràs, Jordi Coma, Jordi Garrós, Xavier Tomàs, Toni Moya, Agustí Caixach i Xavier Rubio. Durant els seus prop de catorze anys d'existència la formació ha sofert canvis constants i d'aquell primer moment només hi queden la Montse Llaràs, que es la veu i en certa forma la imatge de marca de Bars, i el Toni Moya. La Montse Llaràs, que va estar vivint alguns anys a Artés, va començar a cantar amb "Xarxa", un grup del Bages de curta però intensa vida, que a l'any 1982 van enregistrar el disc "De tu a tu". Un cop es va traslladar a Castellar del Vallès, i amb només disset anys, juntament amb el Jordi Garrós i el Jordi Coma van formar "Crack Blues". Amb els músics que es van anar afegint al trio va néixer Bars, un grup que va començar a fer versions de rock and roll i que ben aviat es va decantar pel rhythm and blues propi i les balades d'aires country. Jordi Coma, "Feelgood", va deixar el grup al cap de dos anys i entre altres aventures musicals va muntar "Mala cara", un grup amb gent de Manresa. Però va ser l'any 1999 quan Bars va viure el punt d'inflexió més gran en la seva carrera amb l'abandó de diversos components entre els quals Jordi Garrós, que fins llavors havia signat la major part de cançons. A partir d'aquell moment la tasca creativa es reparteix entre els vells i els nous integrants plasmant-se la seva feina en el disc "Mentre dormies", que marca la nova etapa de Bars. Des de llavors tan sols han editat un recopilatori, però la seva activitat s'ha mantingut a través d'actuacions en locals de petit i mitjà aforament mostrant el millor d'ells mateixos com sempre en els directes. Bars no ha sigut mai un grup de grans èxits, alguns diuen que per haver aparegut en un mal moment i haver estat devorats pel fenòmen del "rock català", ells reconeixen que també per no haver apretat prou l'accelerador professional. En qualsevol cas la seva qualitat i la seva personalitat és innegable. La seva discografia està formada per "Bars" (1989), "Mala idea" (1991), "T'ho diré mil vegades" (1993), "En concert" (1994), "Dolces mentides" (1996), "Mentre dormies" (1999) i el recopilatori "Quan ens veiem" (2000). Aquesta nit, a El Club de la Cançó, els Bars seran Toni Moya, baix; Josep Mª Vilà, guitarra, Jordi Mourelo, guitarra; Carles "Charlie" Oliver, bateria; Montse Llaràs, veu.


Fotografies: Josep Comellas
josep@kumi.cat
http://www.kumi.cat


<<<<