El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
Família Carajillera

Si he de descriure el Quinto Carajillo he de parlar del que sento i em transmet la seva música, de la seva passió, de la seva alegria i de la seva vitalitat creant un estil musical que els fa únics. El Quinto Carajillo és emocionar-se ballant i cantant a un petit escenari d'un bar, enmig d'una plaça, en un sopar. És il·lusionar-se amb una estrofa d'una de les seves cançons i escoltar-les repetidament mentre condueixo. Per mi, la seva música és sentir l'essència del grup, de cada un dels components.

Amiga de la Gemma, recordo com si fos ahir quan va passar a formar part d'aquest grup. La seva il·lusió per cantar m'ha fet retrobar amb velles amistats com el Carles i el Joni, que amb devoció per la guitarra van veure en la música la seva raó de ser.

El Quinto Carajillo m'ha permès viure i compartir l'alegria i el bon humor del Dídac al cajón flamenc; la passió de l'Edgar a la veu del reggae, el positivisme i els somriures incansables de l'Alex a la percussió; la versatilitat i la fusió musical de l'Eloi a la guitarra; l'energia pura i la vitalitat del Jowi al baix i l'amor profund pel "compasito" i la "jarana" de l'Ivor.

Sentir i compartir amb ells el seu art és emocionar-me, no només veure'ls als escenaris sinó gaudir-los il·lusionats formant part d'una família, la Família Carajillera. Una família nascuda del mestissatge, de les diferents maneres de fer, d'entendre i de viure, de la tolerància i del respecte i, sobretot, de la passió per la música.

Enamorada d'aquest grup, ara i sempre, el Quinto Carajillo.

Sílvia Mas
Amiga del grup

El Quinto Carajillo neix el 2015 a Sant Joan de Vilatorrada. Inicialment el grup, que es va crear com un hobby, el formaven Jonathan Olmedo "Canijblood" (veu i guitarra) i Carles Fernández "Charlie rompesomieres" (guitarra). Poc després s'hi van unir l'Edgar Díaz "Eskuan" (veu i bongos) i el Dídac Girona "El Zurzio" (caixa flamenca) i junts van començar a donar forma a les primeres lletres i acords escrits pel Charlie i el Canijblood. La següent en incorporar-se al grup va ser la Gemma Simats "La Quinta" (veu, piano i violí) que aporta un toc màgic i femení a la formació. Va ser llavors quan van fer els seus primers directes davant d'un públic d'amics i familiars. A principis del 2016, El Quinto Carajillo incorpora dos nous pilars, Eloy Mallado "El Lagarto" (guitarra solista) i Àlex Casanova "Sinvergüenza" (percussió i caixa flamenca) per donar color i un toc "garrapatero" als temes ja creats. Poc després s'hi va afegir encara un octau component, el Joel Pérez "Sincara" (baix). I sempre amb el suport incondicional del "palmero" col·laborador Ivor Molina "El divorciao". Va ser a partir de llavors, amb la formació al complet, quan El Quinto Carajillo es va donar a conèixer en públic, primer en l'àmbit comarcal, fent concerts a la Festa Major de Manresa, a la Festa Major Alternativa de Navarcles i en sales com l'Stroika, Cal Gallifa o El Sielu, i després també a Barcelona, a llocs les sales 2 i 3 de Razzmatazz o L'ovella negra, compartint escenaris amb artistes com Antonio el Remendao, Morosito, Sherpah, Rastaflaires i Old Tucson, entre d'altres, i actuant en més de 60 locals.
L'any passat la banda es va proclamar guanyadora al concurs "Shout&Play" a la Sala Razzmatazz de Barcelona, competint amb més de 40 formacions musicals, i va ser escollida per la Casa de la Música per al programa de Suport a la Creació per a la línia d'enregistrament de maquetes. Al inicis ja d'aquest 2018 van guanyar el 2n premi al concurs Llumplugged convocat per la sala Voilà! de Manresa i restringit a artistes del Bages.
El Quinto Carajillo neix de l'amistat i de la fusió de personalitats i estils, de la passió per la música i el plaer de compartir-la. És un grup de temes propis que fusiona diferents estils musicals amb gran influència de la rumba, el rock i el reggae, a la vegada que també interpreta versions de grans èxits d'altres artistes. Al marge de la formació al complet també compta amb dues de reduïdes d'entre tres i cinc components: el format "Arreplegats", que interpreta versions de rumba i flamenc, i el format "La Quinta", que ofereix versions de diferents estils musicals com blues, rumba, reagge amb la influència del rock i el son cubà.
Des que vam concertar la seva participació a la programació del Club fins avui, la fama del grup no ha parat de créixer i no hi ha hagut setmana que no hagin fet un concert. Amb totes les entrades venudes anticipadament, la presentació d'El Quinto Carajillo al Club de la Cançó augura una nit inoblidable.<<<<