El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
La yaya Adela

ADELA… Adela es el nombre de nuestra abuela, "la yaya Adela", un pilar importantísimo en nuestras vidas, y su casa, el centro de reuniones y fiestas familiares que siempre han estado llenas de alegría, sentimientos, risas, muchas risas, y sobre todo música, ¡horas y horas sin parar de cantar y tocar!
Celeste y Antonio ya apuntaban maneras y nos hacían disfrutar como locos a unos cuantos privilegiados. Ahora es una suerte para muchos poder disfrutar de su arte juntos.

Que puedo decir de estos dos artistazos, Celeste, toda bondad, inocencia, dulzura… Y Antonio, todo alegría, honradez, pasión… La vida los ha llevado por caminos bien diferentes teniendo en común la misma pasión, "LA MÚSICA"

Dejaros llevar…

Cesar Olmedo
Cosí de la Celeste i l'Antonio

Celeste Alías (29-5-1975) va fer les seves primeres passes musicals a l'Escola de Música de Sant Joan de Vilatorrada, on va aprendre a tocar el clarinet, i més tard al Conservatori de Manresa, on va fer cant. Als dinou anys ja tenia un grup de blues i gipsy swing, Bourbon Street, mentre col·laborava amb molts altres. Aviat va decantar-se per la música vocal i, tot i havent estudiat per cantar clàssic i havent format par d'un cor a Barcelona durant set anys, va acabar apassionant-se pel jazz i l'improvisació iniciant-se en jam sessions i encaminant la seva vocació cap a aquest camp. Formada professionalment a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), després d'un any a Amsterdam amb una beca Erasmus i acabada la carrera, la Celeste viu al cent per cent de i per la música. Està plenament integrada als circuits jazzístics catalans i amb bones connexions a Europa, amb projectes oberts a Amsterdam, Itàlia i Lituània. Actua habitualment amb quatre formacions diferents: un duo amb el Santi Careta, un altre amb el Marco Mesquida, el quartet L'Atzur i el grup "La veu de la guitarra", un projecte original i atrevit amb el que ha gravat el seu primer disc i amb el que és a punt d'iniciar una gira per Catalunya dintre del circuit Ressons.
Antonio Borjas, El Remendao, (23-2-1982) va descobrir la seva inclinació musical tot aprenent a tocar una vella guitarra del seu pare. Va ser el seu germà qui li va ensenyar a fer els acords d'una cançó dels Nirvana i va quedar tan fascinat que es va decidir a aprofundir en aquell instrument. Llavors rondava els quinze anys i el seu primer professor va ser el Juan Ramón Caro. Més tard n'aprendria de Pepe Haro, Manuel Carvajal, Rafael Cañizares i Manuel Granados. Amb Pepe Haro va recórrer un bon nombre de Casas de Andalucía de tot Catalunya sortint a l'escenari a interpretar alguna rumba. Al 1997, amb el Joan García i el Sergio García van formar el grup de rumba Remendaos. Des de llavors fins ara porta gravats tres discos amb Remendaos ( "Remendaos" -maqueta- 2002; "Carrera a la luna" -Divucsa- 2003 i "Los mandamientos de Gallape" -Mass Records- 2006) així com diverses col·laboracions en treballs d'altres artistes com Chico Ocaña, Strombers, Brams... També ha fet música en col·laboració amb els Dj's Danny Márquez i Dj Fudge. Adela, el projecte comú de la Celeste Alías i el seu cosí Antonio Borjas, l'espectacle que estrenen aquesta nit a El Club de la Cançó, neix de les ganes que tenen els dos d'apropar-se a d'altres estils. A Adela hi tenen cabuda el bolero, les rumba, el fado, i molt especialment la cançó llatinoamericana que tant agrada a la Celeste. L'espectacle pren el nom de la seva àvia com una manera afectuosa de reconèixer allò que els uneix familiarment però també recordant la seva casa com el lloc on tots dos expressaven i compartien les seves inquietuds musicals.<<<<