El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
GOSSOS - El grup que m'ha acompanyat sempre

Els Gossos són el grup que m'ha acompanyat des de menuda. L'únic grup que escolto amb la mateixa devoció del primer dia que els vaig sentir. Amb ells he crescut. De petita taral·lejava les seves cançons quan anava d'excursió, em despertava amb la seva música de fons o escoltava les seves lletres amb llàgrimes als ulls. Ara de més gran em segueixen despertant moviment al meu organisme. És una música que aporta frescor, silenci, emoció, malenconia. Susciten un ventall infinit de sentiments que fan sentir viu a qui se'ls escolta. Personalment ballava i segueixo ballant al ritme de les seves notes melodioses. Una anècdota que exemplifica molt bé moments compartits amb el grup manresà, va ser la festa sorpresa dels meus 18 anys. La Rosa del Forn Jorba, fan incondicional dels Gossos i afortunadament la meva tieta, va organitzar una festa sorpresa per a celebrar el meu aniversari. On, entre amics, amigues, familiars, emocions i llàgrimes, els Gossos en directe, anaven tocant de fons.
Estareu d'acord amb mi que Gossos, amb la seva enigmàtica senzillesa, han aconseguit que en cada cançó sentim l'escalfor del seu alè. La màgia especial que es desprèn de cada una de les seves notes estableixen una comunicació directa entre artista, música i espectador. Amb talent i esforç s'han teixit un espai, a hores d'ara ja consolidat, en aquest complex i salvatge món del mercat musical.
Era, doncs, cita obligada que els Gossos toquessin a casa invitats pel Club de la Cançó per presentar-nos el seu darrer treball: "8" .L'oportunitat perfecte per deixar-nos endur, un cop més, pel càlid perfum de la seva essència.

Queralt Jorba
Una admiradora

A l'estiu del 1993, quatre joves de Manresa -Natxo Tarrés, Juanjo Muñoz i els germans Roger i Oriol Farre- es van unir per compartir la seva passió per la música. No tenien altre objectiu que passar-s'ho bé. Aquell grup d'aficionats constava de quatre veus, tres guitarres i un baix, i la música que feien era totalment acústica. Acabaven de néixer els Gossos. Engrescats amb el seu treball van decidir presentar-se a dos concursos i els van guanyar tots dos. Un d'ells els va donar l'oportunitat de gravar el seu primer disc "Gossos" (1994) i de fer-ho amb la producció d'un músic de luxe, el també manresà Carles Casas. Van irrompre amb tanta força que d'aquell primer disc en van vendre 6.000 còpies i van actuar de teloners amb Laxa'n'Busto, Elèctrica Dharma i Presuntos Implicados. Dos anys més tard treien el seu segon disc "En privat" (1996) i van fer una gira per teatres amb el seu espectacle "El carrer dels gossos", que va començar a Manresa i va acabar a Barcelona. Va ser un any amb més de setanta actuacions entre les quals van fer-ne una com a teloners del James Brown. Amb un públic fidel i havent-se fet un lloc entre els els capdaventers dels grups musicals catalans, Gossos van consolidar-se i van professionalitzar la seva infraestructura tècnica i artística. Al 1998 treien un tercer disc produït per Suso Saiz, "Mandala", que els va suposar unes vendes de 40.000 exemplars i una gira amb més de tranta-cinc actuacions. Al setembre d'aquell mateix any enregistraven en una actuació al Teatre Conservatori de Manresa el seu pròxim C.D, "Directament", on gravaven algunes de les versions en castellà i anglès que feien als directes. L'any 1999 Gossos va gravar el seu disc "De viaje", íntegrament en castellà, i produït també pel seu admirat Suso Saiz. Amb aquest disc van actuar per Espanya fent més de quaranta concerts. Al 2001 donaven un nou gir a la seva carrera amb el disc "Cares", amb un so electric, molt diferent del que havien fet fins llavors. En aquell disc van comptar amb la col·laboració del seu amic Javier Álvarez. L'any 2002 s'incorpora al grup el bateria Santi Serratosa, de Roda de Ter i publiquen el disc "El Jardí del temps". Finalment aquest any 2004, Gossos publiquen el seu recent disc "8", on es reafirmen en el seu so elèctric sense perdre la seva personalitat com a grup amb dotze anys de carretera i una inquietud constant. Fa quatre anys, al maig del 2001, van ser a El Club de la Cançó com a artistes invitats en el concert del Jorge Drexler. Avui estem contents de tenir-los com a protagonistes i també de donar satisfacció a tots els seus seguidors.


Fotografies: Josep Comellas
josep@kumi.cat
http://www.kumi.cat


<<<<