El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
Connexions

En Guillem Roma diu que va néixer a Manlleu. Però escoltant les seves obres bé ho podia haver fet als Balcans, a Mèxic o al Brasil... I passa que entre un bolero, una rumba o un corrido, et convida a viatjar i et transporta a un univers oníric, dolç i l'hora reivindicatiu. I ho fa com si fos el més senzill del món. Amb una gran bellesa i elegància.

És un artista que en directe guanya. Que transmet optimisme i bones vibracions, encomanant-les amb el seu somriure cantant dalt l'escenari.

A en Guillem li agrada acompanyar i fer-se acompanyar de grans artistes, crear complicitats. Avui ens presentarà el seu sisè disc "Postureo Real", però no és la primera vegada que el tenim a la Sala Petita del Kursaal. Ja vam tenir el plaer de descobrir-lo quan va venir a presentar, fa uns anyets, "Nòmades", el seu segon disc.

Aturem el temps un moment, aïllem-nos de món i gaudim tots plegats de la seves creacions.

Gemma Puig Rafart
De l'Associació cultural El Galliner

Guillem Roma neix a Manlleu el 9 de juliol del 1984 en el si d'una família que sentia una profunda estimació per la música i les cançons. Un avi era un gran amant del jazz i una àvia fins i tot sabia llegir partitures. A casa s'escoltava folk, jazz, música clàssica, cançó popular... Desconeixia el que estava de moda però escoltava Pete Seeger, Bob Dylan i Louis Armstrong, i això li va marcar el camí que acabaria prenent. Això i el fet que els pares l'apuntessin de ben jove a música. Amb 6 anys estudiava solfeig i piano a l'Escola de música de Manlleu. Més tard escolliria el saxo com a segon instrument i començaria a tocar la guitarra d'una manera autodidacta. Finalment acabaria el grau mitjà de piano al Conservatori del Bruc, a Barcelona. A l'hora de triar una carrera es va decantar per cursar estudis de Comunicació Audiovisual a la UAB. I en paral·lel va començar també la seva carrera musical. L'any 2007 va editar el seu primer disc, "Secret Place", encara que ell diu que més aviat caldria parlar d'una maqueta. Als escenaris aquell disc va tenir un recorregut molt curt, tan sols dos concerts al Jazz Cava de Vic i un a un petit local de Barcelona. Això passava el mateix any que el Guillem acabava els estudis a l'Autònoma i marxava a Cuba a fer un taller de cinema. Allà hi va estar mig any, i tot seguit se'n va anar a Mèxic, on se n'hi va estar tres, treballant en alguns projectes televisius de caràcter cultural. Aquella estada seva a Cuba, i sobretot a Mèxic, va marcar el camí musical que emprendria a la tornada. Torna a Manlleu enfocat a la música i comença amb un treball de formigueta però amb pas ferm i decidit, el camí que l'ha dut on és avui. I comença també la seva discografia real, que fins ara comprèn sis CD: "Oxitocina" (2012); "Nòmades" (2014); "Connexions" (2017); "La constant i la variable"(2019), que és un EP de 6 cançons; "Kiribati" (2021) i "Postureo real", publicat aquest 2023, fa tot just un mes.

L'estil de les seves cançons i les diverses llengües en què les canta, fan que l'obra de Guillem Roma resulti inclassificable. L'únic etiquetable és el resultat, l'emoció que transmet en els seus concerts i aquella visió optimista de la vida que encomana al públic que el va a escoltar i que creix d'una manera constant. Avui la Sala Petita del Kursaal s'omplirà per veure el Guillem Roma per primera vegada a El Club de la Cançó. Estarà acompanyat per la Marta Roma (violoncel), el Guillem Plana(guitarra elèctrica), el Didak Fernández (bateria i percussions) i Anthony Da Cruz, (baix i sinte).<<<<