El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
Entre corxeres, blanques i negres, neix una amistat

Fa uns anys, en una petita escola de música de Manresa, vaig tenir la sort de conèixer la Laia. Ella era la nostra directora en una formació coral, i entre corxeres, blanques i negres, va aconseguir que em llencés a l'aigua i fes classes de cant, una de les meves assignatures pendents. Així va néixer la nostra amistat, una connexió que ens ha portat a compartir copes, rialles, plors, converses inoblidables i xerrades interminables. Ara que ningú em sent, i molt menys la Laia, us explicaré una anècdota divertida: ella sempre ha somiat a ser "negra". Sí, ho heu sentit bé! Volia tenir molts rinxols al cap i uns llavis ben gruixuts... Bé! Musicalment parlant, volia tenir una veu com les seves icones, com Ella Fitzgerald, Billie Holiday o Nina Simone. Però, per la nostra sort en majúscules, ha nascut a la Catalunya Central, a Manresa, en una família emprenedora on la música sempre ha estat molt present.

Avui, podrem gaudir d'una veu amb matisos especials que molts dels seus amics i companys han descrit amb adjectius com sensual, potent, dolça, emocional, expressiva, màgica, amb caràcter, pròxima, plena i captivadora... i així podríem seguir amb una quarantena més d'adjectius! La Laia és, sens dubte, un tresor musical que tenim a casa nostra. Com a artista i, sobretot, com a cantant, té una sensibilitat especial que veurem reflectida en les diferents cançons que avui podrem escoltar. Si a la seva veu hi sumem els grans músics que avui l'acompanyen, tenim garantida una vetllada molt especial. Suposo que totes i tots hem deixat els problemes al pati del Kursaal? Així que endavant, deixem-nos seduir i envair amb la màgia de la música.

Gràcies, Laia, per deixar-nos escoltar la teva veu. No deixis mai de cantar.

Montserrat Sala Montaner
Sardanista, amant de la música i amiga.

Laia Boixadós Escalé (Manresa, 20-11-1983) entra en contacte amb la música a través del seu pare que havia tocat la guitarra amb Els Llops i després amb els Kamcus. I casa seva és també el seu primer escenari. Recorda aquelles matinals de diumenge amb el pare tocant la guitarra i el piano, el germà el saxo, i ella cantant i tocant el piano, tot pel gust de fer música junts. Amb deu o dotze anys ja sap què és assajar cada setmana i actuar en públic, ho fa integrada en els Kamacus cantant cançons d'Aretha Franklin, James Brown o Etta James, apuntant d'alguna manera el camí que seguiria. Després comença a estudiar cant a l'escola Esclat i a través del Ramon Escalé, que és el seu cosí, coneix el gospel i s'uneix a l'Esclat Gospel Singers. Més tard, el 2005, es diploma en grau mig de música moderna a l'Aula del Conservatori del Liceu. Però el que més va marcar la seva formació van ser els estudis als Estats Units, concretament a Boston, al Berklee College of Music, on es va graduar l'any 2009 i on va tenir l'oportunitat de rebre algunes "master class" de músics tan importants com Bobby McFerrin, Chick Corea, Eliane Elias o Carles Benavent, entre altres. Al tornar dels Estats Units i de fer les pràctiques a Londres, a la London Candle Music Studio, es ella qui converteix en ensenyant i comença a donar classes a diferents escoles municipals i privades: a Tarragona, a Mataró, a l'Esclat de Manresa, a Sant Joan de Vilatorrada, a Cambrils, a Navàs... I entremig de tota aquella activitat docent, el 2016 funda a Manresa la "Voice Up!", una escola de música en anglès que va dirigir fins el 2020.

Cantant en diferents formacions, bàsicament de gospel, ha actuat a escenaris tan diversos com el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de Música Viva de Vic, el Teatre Principal de Maó, el Monumental de Mataró o el de la Llotja de Lleida. També ha participat en diferents gravacions, des de fer cors en una cançó dels Convidats o en discos de música electrònica, fins a gravar dos cedés amb l'Esclat Gospel Singers o el DVD "Homenatge a Manhattan Transfer" amb el White Heaven Vocal Grup.

L'any 2019 va publicar el seu primer disc com a solista, "Miralls", un CD que havia anat gestant des del 2005, amb cançons pròpies en català i en anglès, que van del jazz al pop passant pel funk i el gospel i que reflecteixen molt bé la seva versatilitat vocal i la varietat d'estils en què se sent còmoda. Tot i que va ser a temps de presentar-lo al Kursaal, la pandèmia va estroncar el camí que havia iniciat. El reprèn avui a el Club de la Cançó, amb un repertori ampliat amb cançons pròpies i versions, i amb moltes ganes de reactivar el seu projecte acompanyada per quatre músics de casa. Ho fa amb la formació Laia Boixadós Quintet, amb l'Eduard Puigrodon al piano, l'Eric Sans a la guitarra, el Pep Vall al baix i el Dan Arisa a la bateria.



<<<<