El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
clica per ampliar

clica per ampliar
LUCAS MASCIANO
Avui i aquí

No hi ha millor argument per presentar la proposta artística-musical d'un cantautor, poeta d'històries amb paisatges d'esperança, que deixar-se portar i submergir-se en el seu llenguatge, obrir els sentits en una comunió entre el cos i la ment per saltar, somniar, vibrar, anhelar... Sentir des de la individualitat i poder compartir i intercanviar emocions i pensaments... i en aquest desig, l'Artista, experimentar la simbiosi amb el públic, amb l'ésser humà.
Lucas Masciano, 28 anys, de Chivilcoy-Buenos Aires, rebel per sentiment, romàntic de cor, deambulant, lluitador, inconformista, seduït en algun moment -aprofitant la seva sana ingenuïtat- per marketinians cants de sirena amb ànimes incompatibles.
Lucas Masciano, de nou de tornada als orígens amb la percepció de la seva essència sempre en l'horitzó. Conscient, com cantava el de Xàtiva, que qui perd els orígens per la identitat.
Lucas, aquell Lucas Masciano desconegut, amb les seves cançons intimistes i senzilles. Cançons transgressores. Cançons de lluita pels eterns ideals de joventut i anarquia des de la seva percepció quotidiana. Lucas, el d'abans d'ahir i el de sempre, amb el mateix esperit inquiet i creatiu, amb les ànsies renovades... avui i aquí.

Alfredo de Jesús Palau
Executiu discogràfic i "descobridor" de Lucas Masciano

Lucas Masciano va néixer el 18 de novembre del 1977 a una ciutat de la pampa argentina, Chivilcoy, de la província de Buenos Aires. Diu la seva biografia oficial que de petit acaronava el somni de ser bomber, però que ben aviat canviar-lo pel de cantautor. No va tardar gaire en posar-se mans a l'obra i en una primera etapa Lucas Masciano va liderar grups de diferents estils formant part tant d'un duet de música folklòrica com d'una banda de "hardcore". Va ser al 1997 quan va canviar radicalment de rumb i es va convertir en un cantant tranquil que va començar a fer-se un nom a base d'actuar als locals de la seva ciutat i dels voltants. Aquell mateix any, juntament amb el seu cosí Christian Fagan, va enregistrar el seu primer disc, "Por si no vuelvo a verte", un disc editat de manera independent com el segon que gravaria en la seva etapa argentina. El primer èxit remarcable li va arribar amb la cançó que donava títol al CD i amb la que va ser finalista a l'important festival de Cosquín. La cançó "Por si no vuelvo a verte" li va representar també l'entrada a moltes emissores amb tot el que això li va comportar com a promoció. A partir d'aquell moment es van multiplicar els seus concerts i al 1999 va publicar el seu segon disc: "Lucas Masciano en vivo". Al 2000, vivint ja a Buenos Aires on va acabar els seus estudis de música, publica el disc "Mis canciones", editat pel segell Fogón Música. Aquell tercer CD es va distribuir per tot Argentina i va arribar també a les botigues d'Uruguai, Perú, Xile, Paraguai i Bolívia. Amb ganes de conèixer món i ampliar horitzons, el 2002 es va plantar a Espanya, fent una estada d'alguns mesos a Madrid i establint-se al 2003 a Barcelona, on ara per ara hi té la seva residència. A Barcelona, Lucas Masciano era un perfecte desconegut però cantant al Portal de l'Àngel va aconseguir vendre 5000 maquetes amb les seves cançons en només un any i dos mesos. Va ser el temps que l'Alfredo de Jesús, un veterà de diverses discogràfiques, va tardar en descobrir-lo. A partir d'aquell moment se li van obrir les portes de Filmax Music per gravar el seu primer disc a Espanya, "Al diablo con todo". Amb aquell CD, del que se'n van extreure cinc "singles", va ser a la llista dels 40 Principals i va fer una gira de seixanta concerts amb Cadena 100. Cal dir que el productor artístic va ser el manresà Joan Cayuela, dels estudis Kay, i que entre els músics hi havia el també manresà Jordi Badia. A finals de l'any passat va gravar "Patas arriba", el disc que ara està promocionant i que va comptar amb la producció de Pancho Varona, José Romero i Antonio García de Diego, membres del grup del Joaquín Sabina. Abans de venir avui a El Club de la Cançó Lucas Masciano va actuar a Manresa en tres ocasions, a la botiga de discos Sfèric, al Bis Café i al Sielu.

clica per ampliar

clica per ampliar


Fotografies: Josep Comellas
josep@kumi.cat
http://www.kumi.cat
<<<<