El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
Fotografies: Josep Comellas
josep@kumi.cat
http://www.kumi.cat
NÚRIA COLS i DAVID MARTELL: Ressons de la "Rive Gauche"

Em fa molta il·lusió presentar la Núria i el David. De fet, la nostra trobada va ser casual. L'any 2008, coincidint amb el 45è aniversari de la mort d'Edith Piaf, vaig voler retre-li un homenatge aprofitant la Francophonie d'aquell any. Però... qui podia fer un recital d'una cantant com ella? Tot buscant em van donar el telèfon d'un pianista manresà, en David Martell. El vaig trucar i tot van ser facilitats. Li vaig explica la meva idea i de seguida em va dir que coneixia una cantant excel·lent... Així vaig conèixer la Núria Cols. No van tardar gens a dir que sí. I tot i que la Núria deia que tenia el francès mig oblidat, es van posar a assajar. Era tot un repte, però quan els vaig escoltar cantant l"Hymne à l'amour" vaig saber que seria tot un èxit. I així va ser. La magnífica veu de la Núria i el virtuosisme del David van fer vibrar un públic totalment entregat.
Aquell èxit es va repetir en la celebració de la Francophonie del 2010. Els vaig proposar intervenir en un recorregut a través de la cançó francesa més representativa de l'època d'or de la "Chanson": "Le boulevard de la chanson française" que avui tindran el plaer d'escoltar. Sens dubte serà un concert d'emotivitat, ple de tendresa però captant aquell esperit dels cabarets parisencs, l'esperit "rive gauche".
Gràcies, Núria i David per difondre la més genuïna música melòdica francesa! Bonne soirée.

Anna Rotllan Verdaguer
Catedràtica de francès, cap d'estudis de nocturn de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa. Presidenta de l'Associació de professors de francès de Catalunya.

Núria González Cols (Sallent, 23-2-1975), va estudiar als Conservatoris de Música de Manresa i Terrassa, i de cant modern a l'escola "Eòlia". Diplomada com a mestre d'Educació Musical. Com a intèrpret ha liderat diferents duets i ha format part de diferents grups musicals i teatrals, com Gog i Magog i ha participat en la gravació de discos per a diversos autors. Al 2003 va participar en la banda sonora de la pel·lícula "No somos nadie" de Jordi Mollà. Ha impartit classes de tècnica vocal, entre altres, al grup "Esclat Gospel Singers" i, des de fa uns anys, als cursos de teatre musical que s'imparteixen al Teatre Kursaal de Manresa. Actualment dóna classes a l'Escola Municipal de Música de Castellbisbal i a l'Escola de Música Esclat de Manresa.

David Martell Solernou (Manresa, 20-12-1973) , L'any 2008, l'Anna Rotllan, catedràtica de francès de l'Institut Lluís de Peguera, de Manresa, impulsora des de fa anys a la nostra ciutat de la setmana de la "Francophonie", buscava algú per muntar un concert de cançó francesa i pensava en algú que pogués interpretar Edith Piaf. A través d'un amic va contactar amb el David i ell va proposar-li a la Núria -professora companya seva a l'Esclat- la possibilitat de crear junts un espectacle. Així va ser com va néixer "Homenatge a Edith Piaf", que es va estrenar a l'abril del 2008 a la sala La Plana, de la Fundació Caixa Manresa. Al cap de mig any, amb una posta escena millorada amb un narrador -Ferran Junyent- i el complement d'unes imatges, van presentar-lo amb un gran èxit al Teatre Kursaal. Més tard -ja inclosos a l'ODA, el circuit artístic de la Diputació de barcelona- l'"Homenatge a Edith Piaf" va girar per diverses ciutats de Catalunya i fins i tot a Eivissa. Al 2010, convidats de nou a protagonitzar el concert de la "Francophonie", els proposen fer un repàs antològic de la cançó francesa a través d'algunes de les cançons més representatives dels grans intèrprets. Ho van titular "Boulevard de la chanson française" i és l'espectacle que veurem aquesta nit a El Club de la Cançó després que l'hagin dut, amb el mateix èxit que el primer espectacle, a d'altres escenaris. Cançons dels immortals Brel, Brassens, Piaf, Becaud, Grecó... amb els arranjaments i el piano del David Martell i la veu de la Núria Cols.Fotografies: Josep Comellas
josep@kumi.cat
http://www.kumi.cat
<<<<