El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
Boleros

De ben petit (als anys 60) vaig sentir a parlar d'un negret menudet que provenia de Cuba i que havia aterrat a Espanya amb un parell de maraques. El vaig sentir per la ràdio (únic mitjà audiòfon de l'època) en mig d'altres "artistes del moment". A aquella edat i sense capacitat d'anàlisi musical però amb l'ànima oberta, ja fos per la interpretació o per la pròpia composició, aquelles cançons em van enamorar. Aquelles cançons es deien BOLEROS i aquell senyor menudet era l'Antonio Machín.

La segona immersió com a oient que vaig tenir amb aquest gènere va ser a través del gran cantant Moncho, justament l'any 1978 amb el disc "El gitano del bolero". Realment allò va ser un pas endavant en el bolero; unes orquestracions atrevides i grandioses escrites per Ricard Miralles, varen elevar el BOLERO a un altre estadi musical, i una interpretació vocal arriscada i molt més teatralitzada, que fins al moment jo no havia sentit mai.

Ara, fa pocs mesos, he tingut el plaer de sentir aquests "BOLEROS" en un format ben diferent i íntim , fet des de l'ànima i gran mestratge, amb uns mínims recursos instrumentals però no per això fàcil, on es troben matisos, colors, i una clara estratègia musical .
Aquesta proposta ens la fa Núria G. Cols i Jordi Farrés, en aquest recent CD anomenat "BOLEROS". És una nova aportació al gènere que feia anys que no sentia, i que, reitero, destaca amb llum pròpia entre diversos intents proposats per diferents artistes, les nostres estimades discogràfiques, productores... etc. tots ells abocats a la comercialització de la nostra estimada música. Disfruteu doncs d'aquesta intimitat que irradiaran aquests boleros en el vostres sentits.

Carles Cases
Compositor

Núria González Cols (Sallent, 23-2-1975) cursa els seus primers estudis musicals a Sallent i a Navarcles i més tard, als Conservatoris de Música de Manresa i Terrassa, formant-se dins l'àmbit del cant clàssic. Posteriorment cursa cant modern a l'Escola Eòlia de Barcelona i compagina estudis d'harmonia moderna i tècniques d'improvisació. Amplia els seus estudis a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en l'especialitat de cant jazz. També obté la diplomatura en l'especialitat de mestre d'Educació Musical a la Universitat Autònoma de Bellaterra.
Com a intèrpret ha liderat diverses formacions i ha format part de diferents grups: "Seda. Cia.Voilà", "Homenatge a Edith Piaf", "Músiques d'arreu del món" , "Boulevard de la Chanson ", "La noche le es propicia. Records de José Agustín Goytisolo", "No era lluny, ni difícil", entre d'altres.
Ha participat en enregistraments varis com" Trops in jazz", del saxofonista Raul Reverter, participa en la banda sonora de la pel·lícula "No somos nadie" del director Jordi Mollà i en els discs "No era lluny, ni difícil" amb el poeta Joan Margarit i el compositor Carles Margarit, "Araguaia" del compositor Carles Cases i el disc "Boleros", enregistrat l'any 2015 a duet amb el guitarrista Jordi Farrés.
En la vessant pedagògica ha impartit classes d'educació vocal per actors a les escoles de teatre "Assaig", l'"Aula de Teatre" i al "Teatre Kursaal", inclosos en aquest últim, cursos de teatre musical dins el seu espai formatiu; totes tres escoles de Manresa. També master-class de tècnica vocal i interpretació per a cors infantils i juvenils i cursos específics per a cantants de formació corporal i composició coral.
Actualment és professora de cant i cant coral en diversos centres: Escola Municipal de Música Miquel Blanch, de Castellbisbal, Escola de Música de Bellaterra i Escola Municipal de Música de Sant Joan de Vilatorrada.

Jordi Farrés (Olesa de Montserrat, 16-5-1977) ha acompanyat a músics com Jim Snidero, Peter Zak, Walter Smith III, Tony Reedus, Will Vinson, Perico Sambeat, Scott Whitfield, Marc Miralta, Jordi Bonell, etc. Ha tocat amb Raul Reverter Quartet, Raynald Colom Trio, Quartet i "Piazzolla Monk Crossings", Llibert Fortuny Duet, Joan Monné Duet, "Guitarreando" amb Vicenç Solsona, la BigBand JazzTerrassa, etc. Al 2011 estrena a Espanya l'obra "Interference Logic" per a quartet de guitarres de Tristan Perich. En el camp de la música popular ha acompanyat artistes com Lluis Llach, Maria del Mar Bonet, Nena Venetsanou, Mercedes Peon, David Alegret, Cris Juanico, Miquel Gil, Alessio Lega o Gorka Knorr.
Ha enregistrat els Cd's "Sofas, telèfons i dibuixants de còmics" i "Trop's in Jazz" amb Raul Reverter Quartet, "Entre amigos" amb Raynald Colom Quartet, "Lord Jim Suite" amb Publio Delgado Jazz Ensemble , "The George Van Eps Transcriptions" a guitarra sola, Núria González Cols "Boleros", "Carles Cases diu Llach", "Nocturns" 1 i 2 i "Araguaia" amb el compositor Carles Cases, del que a més n'ha estat productor musical.
Actualment és professor de guitarra jazz, improvisació i conjunt instrumental a l'Escola Superior d'Estudis Musicals - Taller de Músics a Barcelona<<<<