El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
Laura, el somriure de l'escenari

Amb la Laura hem passat de compartir biberons, a compartir l'ampolla de vi, passant per la Fanta de Taronja i el Cacaolat. Des de la guarderia amb mesos de vida, passant pels tallers de teatre a l'estiu amb la Núria i fins ara. Els nostres camins s'han creuat i separat en diverses ocasions, però hi ha una cosa que sempre he tingut clara: Al camí sempre t'hi acompanyaran les millors persones, i aquesta és ella. La Laura Poulain. És difícil conèixer algú que sigui tan positiu, tan alegre i sobretot tan empàtic com ho és ella. Gràcies per ajudar-me amb tot, per la paciència, pels teus bons dies, pels teus "stickers", pels teus àudios, per les teves idees...

No parlaré de com canta de bé, perquè tinc poc temps com per comentar aquesta evidència, el que si que vull dir és que costa trobar artistes amb un cor tant gran com el seu, amb unes ganes d'aprendre, de viure, de somriure i de conèixer, que qualsevol persona voldria al seu dia a dia.

Acompanya't sempre de la gent que et valori i t'estima, com la teva mare, l'Alicia, la teva fan incansable, la teva càmera, i la persona que t'ha fet amb aquests valors que avui en dia són tant importants i costen tant de trobar. Els millors artistes no són els que més sales omplen, sinó els que més transmeten, els que tothom recorda, els que no són efímers. I aquesta ets tu, Laura. Segueix posant-nos la pell de gallina amb les teves lletres i cançons, i jo i espero que tots vosaltres, seguirem acompanyant-te en aquest camí que tant et queda recórrer. No deixis que res et tregui aquesta essència.

Que comenci l'espectacle! T'estimo, amiga!

Marta Garcia
Amiga de la Laura Poulain

Laura Poulain va néixer a Lalitpur (Nepal) el 7 de gener del 1996 i viu a Manresa des d'abans dels dos anys. Als 14 anys va ingressar al cor juvenil de l'Orfeó manresà. Aquell primer contacte amb el món musical la va animar a formar-se en cant i solfeig, estudiant dels 14 als 18, a l'escola de musica Esclat, a Manresa. Des de llavors la veu ha sigut la seva principal eina d'expressió però ha sentit i sent curiositat per molts instruments. Als 18 anys va matricular-se a l'escola Aules, a Barcelona, per cursar estudis de teatre musical. Va ser durant els tres anys que va estar allà quan es va iniciar amb el piano, un instrument que no s'atreveix a dir que toca sinó que s'acompanya d'ell. A partir de la seva estada a Aules va tenir l'oportunitat de treballar durant un mes a la sèrie de TV3 "Com si fos ahir", estrenant-se al costat d'una artista de renom com la Marta Angelat. Paral·lelament a la seva breu experiència televisiva, aquell mateix 2017 va ingressar a la companyia de titelles Naku, amb la que encara segueix vinculada d'una manera professional. El 2018 va entrar al Taller de Músics, a Barcelona, perfeccionant els seus estudis de cant i solfeig i ampliant el seu aprenentatge fent diversos tallers.
Al marge de la formació rebuda a les tres escoles, la Laura va començar a tocar la guitarra i l'ukelele de forma autodidacta. I en la seva curiositat per aprendre i per experimentar amb nous instruments, ara mateix està rebent classes de bateria. L'any 2018, amb el guitarrista manresà Èric Sans, van formar Bluebell Duet, que en un primer moment era un grup de versions. Bluebell, més enllà de suposar-li un altre esglaó en la seva experiència musical, també va representar el seu bateig cara al públic, ni que fos actuant, bàsicament, en bars i restaurants. L'any 2019 Bluebell Duet van ser els guanyadors del concurs musical Llumplugged que convoca cada any la sala manresana Voilà! i que compta amb el suport, entre altres, de l'Ajuntament de Manresa i les Cases de la Música. Per als dos aquell premi els va suposar una empenta important en el seu incipient camí en el món de la música. Els va permetre gravar el seu primer CD, tant físic com digital, "Face Uncovered", amb la producció de l'Oriol Puig, Puixi, i amb dotze cançons pròpies, sis de l'Èric i sis de la Laura.
Sense deixar Bluebell Duet, la Laura Poulain va emprendre aquell mateix 2019 el seu camí propi i des de llavors ha gravat diverses cançons, totes en anglès, que es poden trobar publicades en format digital. L'any 2020 va treure "When you where here" i l'EP "Songs I've made in my room" i el 2021 "Stuff with Laura", "Save your tears" i "Damn it". Ha compost també alguna cançó en català que encara no ha publicat.
Avui es presenta en solitari a El Club de la Cançó, acompanyant-se del seu ukelele baríton, la guitarra, els teclats i els loops. Amb el seu concert volem compartir amb vosaltres el descobriment d'una veu que us encantarà.<<<<