El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
Pep Sala, el músic de la boira
Clica per ampliar

Clica per ampliar

Clica per ampliar

Clica per ampliar

Fa mitja vida que conec a n'en Pep Sala. Va ser precisament a Manresa, l'estiu de 1991. Era el meu primer concert de Sau, un grup que va marcar una etapa important de la meva vida. La banda, encapçalada per Pep Sala al costat de l'enyorat Carles Sabater, és considerada de les millors i més fructíferes que ha donat el panorama musical català els últims temps. No en va el grup ens ha deixat un important llegat que perdura i perdurarà en el temps mentre continuem escoltant les seves cançons. En Pep Sala ha signat temes que ja formen part de la memòria col·lectiva de molts de nosaltres.
Girant la vista enrere em vénen al cap tantes i tantes nits de concert amb la lluna a l'esquena. Al costat d'unes immillorables companyes de viatge vaig recórrer tot Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears de concert en concert, muntant i desmuntant la paradeta de merxandatge, primer en els concerts de Sau i després en els de Pep Sala en solitari. Una vegada, fins i tot, vam organitzar un viatge a Luxemburg per assistir a un concert del grup. Recordo amb nostàlgia els moments que he viscut embolcallada amb aquestes cançons que ja formen part de la banda sonora de la meva vida i que m'han acompanyat en els bons moments, però també en els dolents. En Pep Sala, músic inquiet, compositor inesgotable i persona exigent amb la seva feina no ha deixat mai de crear. Duu la música a les venes i que sigui per molt anys.
Llarga vida al rock & roll!

Marta Pich
Fotògrafa. Coordinadora del CLAM SAU

Pep Sala i Bellavista va néixer a Vic el 17 de juliol del 1960. Des de petit va sentir-se fascinat per la música i de ben jove ja va formar alguns grups. Als disset anys va marxar per primer cop a la Gran Bretanya, on, anys més tard, hi estudiaria música. Allà treballa de compositor de bandes sonores per a la Warner Bros i arriba a formar part de dos grups escocesos abans de tornar a casa a mitjans dels vuitanta. Crea l'Escola d'Estudis Musicals de Vic on, el 1986 i durant la gravació d'un programa pilot per a TV3 -que mai es va arribar a emetre-, hi va conèixer el Carles Sabater. D'aquell encontre va sorgir una amistat per sempre i un dels grups més importants del panorama català, Sau. Al 1988 van treure el seu primer disc, "No puc deixar de fumar". Van seguir "Per la porta de servei" (1989) i "Quina nit" (1990) on hi figuraven alguns dels que serien els seus grans èxits. El 1991 publicaven "El més gran dels pecadors" i aquell mateix any participaven a un macroconcert de rock català que es va celebrar al Palau Sant Jordi de Barcelona juntament amb Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït. Al 1992 arribaria el directe "Concert de mitjanit" on hi eren Robbie Roberston, Luz Casal (que enregistraria la versió en castellà de la seva popular cançó "Boig per tu") i Phil Manzanera. El 1993 durant l'any sabàtic en què Carles Sabater aparca el grup per treballar com a actor, Pep Sala es dona a conèixer en solitari com a Pep Sala & La Banda del Bar i edita el disc "Fins que calgui". Al 1994 Sau retorna amb "Junts de nou per primer cop"; al 1995 edita un disc bàsicament de versions alternatives, "Cançons perdudes, rareses i remescles", i al 1996 publica el seu setè disc "Set" al que seguirien "Bàsic" (1997) i "Amb la lluna a l'esquena" (1998). Al 1997 Pep Sala & La Banda del Bar trauria un segon disc, "Paranys de la memòria". La gran aventura de Sau s'acabaria abruptament el 13 de febrer del 1999 amb la mort sobtada de Carles Sabater al camerino després d'una actuació a Vilafranca del Penedès. Des de llavors Pep Sala ha seguit cantant en solitari i ha publicat sis discos més: "Nascuts en la boira" (1999), "Carpe diem" (2001), "Una nit amb orquestra" (2003), "Crítica de la raó pura" (2004), "Concert de la raó pura" (2005) i "Un petit moment de dubte" (2006). A banda dels seus discos i els seus concerts, Pep Sala, ha compost música per a pel·lícules, obres de teatre, espectacles de dansa... i també ha fet sintonies per a programes de ràdio, de televisió i d'espots publicitaris. Té una extensa obra dispersa en discos col·lectius i en col·laboració amb altres artistes alhora que ha treballat de productor discogràfic de grups i cantants. Ha col·laborat en programes de ràdio i de televisió i s'ha implicat en diversos projectes on la música es posava al servei de diferents causes. En aquest sentit i ben a prop en el temps cal destacar la seva participació en el concert que es va fer el passat mes d'octubre al Palau Sant Jordi pel retorn de tots els papers de Salamanca.
Aquesta nit ens oferirà una actuació especialment pensada per a El Club de la Cançó. Acomanyant-se amb la guitarra i el piano, i amb els músics Simone Lambregts i Josep Lluís Pérez, farà un repàs a les seves cançons més clàssiques interpretades en un concert acústic i amb un to intimista.

Clica per ampliar

clica per ampliar

clica per ampliar

Clica per ampliar

Fotografies: Josep Comellas
josep@kumi.cat
http://www.kumi.cat


<<<<