El ClubProgramacióHistòriaAgendaEnllaçosNotíciesLlibre de visitesCrèdits@
INMA SERRANO - Una cantautora comprometida

Esta noche tengo el honor de presentaros a una gran mujer: Inma Serrano.
Como cantautora, Inma comenzó su andadura en el mundo discográfico en 1995, cuando se lanzó al mercado su primer disco titulado: "Inma Serrano". A éste le siguieron el exitoso "Cantos de Sirena", "Rosas de papel", "Discografía Básica" y su último disco, hasta el momento, "Soy capaz y pequeñas joyas". Seguro que esta inquieta mujer nos sorprende pronto con su sexto álbum.
Compromiso es una palabra que casa bien con Inma Serrano. Ser cantautora, para ella, es hacer del compromiso algo vital en su vida. Ella se involucra: pertenece a la Plataforma de mujeres artistas en contra de la violencia de género, ha viajado a Iraq para manifestarse en contra de la guerra, es socia de Aldeas Infantiles, ha participado en el disco "Puedes llegar" grabando el tema "Me siento alegre", en beneficio de las personas con discapacidad. Esta noche, su voz de terciopelo quebrado, su guitarra y sus canciones nos van a transportar a un lugar, quizás del sur, que huele a jazmín y a hierbabuena. Y si prestáis atención, puede que escuchéis una ola de mar rompiendo en la orilla.

Mai Meneses
Cantant

Inma Serrano va néixer a Alacant i va iniciar els seus estudis musicals a València, després els continuaria a Barcelona i a Madrid. Ben aviat va començar a compondre i a viure d'aprop el món artístic gràcies al seu germà Antonio, músic percussionista i un bon amic de l'Antonio Carmona, dels Ketama. Va ser el seu germà qui li va facilitar el seu assentament a Madrid i la va introduir al circuit de locals de la capital. Allà la Inma va començar a treballar en un guarda-roba i va poder cantar per primer cop a Las Cuevas de Luís Candelas i més tard a El Rincón del Arte Nuevo i a d'altres petits espais. Al 1994, Manolo Notario -llavors mànager del grup Danza Invisible- la fitxa per a la discogràfica Dro East West i al 1995 apareix el seu primer CD "Inma Serrano". Des de llavors fins ara la seva discografia s'aniria ampliant amb "Cantos de sirena" (1997), "Rosas de papel" (1999) i el doble CD "Soy capaz & Pequeñas cosas" (2003). A aquests discos cal afegir-n'hi un altre de "grans èxits" que va apareixer l'any passat. La cançó "Cantos de sirena", inclosa al disc del mateix nom, segueix sent la targeta de presentació per la qual se la coneix més, però la seva carrera ha sigut un no parar des que va començar fins ara. Ha actuat i segueix actuant en petits locals, però també ho ha fet al Teatre Gran Rex de Buenos Aires, de la mà de Luís Eduardo Aute, o a Mèxic, a la Plaza de la Constitución, en un festival internacional de cantautors. Ha composat cançons per altres ("A solas con mi corazón" per al disc de Rosa), ha col·laborat en discos de companys seus com Lorca, Tontxu o Armando, i ha tingut la col·laboració en la seva discografia de col·legues com l'Antonio Carmona, la Cristina del Valle o la Mai Meneses, entre altres. També ha participat al disc de diversos artistes "Liberando expresiones", editat per Amnistia Internacional, cantant la cançó "Furia, rabia, paz y cielo" amb Arturo Pareja Obregón. Pertany al col·lectiu "Plataforma de mujeres artistas contra la violencia de género", amb ell ha fet concerts a llocs com Palestina o els camps de refugiats saharians a Algèria. Des de fa un temps aquesta mateixa plataforma té muntada una proposta escènica contra la violència amb les dones. En aquest espectacle de música i teatre -"Ellas dan la nota"- hi participen cantants com la Cristina del Valle, l'Esmeralda Grao o la Mercedes Ferrer, així com actrius entre les quals hi han la Natalia Dicenta i la Beatriz Rico. El disc corresponent a aquesta obra, que es començarà a gravar el proper més de febrer, serà la nova gravació on podrem escoltar la Inma Serrano.


Fotografies: El Sielu
www.elsielu.com
<<<<